Bouwbord nieuwbouw Generaal Maczek Memorial onthuld

Dinsdag 30 april heeft de heer Roman Fiegel (oud-strijder van de 1e Poolse Pantserdivisie) samen met Willem Krzeszewski (voorzitter stichting Generaal Maczek Memorial) het bouwbord onthuld aan de Ettensebaan te Breda. Van de onthulling zijn beelden gemaakt door de NOS. Deze zijn te zien in een speciale nieuwsuitzending op 4 mei aanstaande, aansluitend aan de dodenherdenking op de NPO.

Het onthullen van het bouwbord is de eerste stap in het proces van de nieuwbouw van het Generaal Maczek Memorial. Inmiddels is men begonnen met de aanleg van de bouwweg naar de locatie. De nieuwbouw van het Generaal Maczek Memorial is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de Gemeente Breda, de provincie Noord-Brabant en het vfonds. Voor de inrichting van het gebouw en de permanente tentoonstelling is nog circa €35.000 nodig. De komende periode is de bouw te volgen via deze website.

3 antwoorden
 1. Wouter Schouten
  Wouter Schouten zegt:

  Helemaal geweldig maar waar blíjft de Poolse Versie van de website, ook in het kader van fondsen werving een gemiste kans lijkt mij.

  Beantwoorden
  • Mary Heessels
   Mary Heessels zegt:

   Beste Wouter, we hebben ervoor gekozen om heel gericht campagne te voeren voor donaties. Er zijn daarom ook diverse bedrijven met een relatie met Polen aangeschreven. Daarvoor is er ook een Poolse flyer beschikbaar. De website is nog in ontwikkeling. Een Poolse en/of Engelse versie zal zeker nog volgen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.