Bredase onderneming Winters bouwt Generaal Maczek Memorial

Winters bouw & ontwikkeling B.V. uit Breda gaat het Generaal Maczek Memorial aan de Ettensebaan in Breda bouwen. Hiervoor hebben het bestuur van het Generaal Maczek Memorial en de directie van Winters bouw & ontwikkeling een aannemingsovereenkomst gesloten. “Wij zijn erg blij met deze Bredase bouwonderneming”, zegt Willem Krzeszewski voorzitter van het bestuur van het Generaal Maczek Memorial. “Als bestuur hebben wij er alle vertrouwen in om samen met Winters een mooi gebouw op te leveren.” In de aannemersselectie waaraan 3 verschillende aannemers hebben meegedaan, kwam Winters bouw & ontwikkeling als beste uit de bus.

Na een voorbereidingstraject van bijna 3 jaar, waarin het ontwerp is gemaakt en de benodigde financiële middelen bij elkaar zijn gebracht, kon vrijdag 19 april de aannemingsovereenkomst worden getekend. Namens Winters bouw & ontwikkeling ondertekende de heer Arend de Boer (commercieel technisch adjunct-directeur) de overeenkomst. Het Generaal Maczek Memorial werd vertegenwoordigd door de heren Willem Krzeszewski (voorzitter) en Richard Tieskens (secretaris).

De heer Michiel Stevens (directeur van Winters) omschreef het traject om te komen tot de overeenkomst, als een traject waarin in goed overleg tussen het bestuur van het Memorial, de bouwprojectmanager Jeroen Rosdorff (van Bureau D’Hondt) , de architect Sander van Sambeek (van Oomen Architecten) en Winters er een haalbaar en betaalbaar plan is gemaakt. “Wij zijn er trots op dat we dit eerbetoon aan de bevrijders van onze stad mogen realiseren”, aldus Michiel Stevens.

Op 30 april zal het bouwbord aan de Ettensebaan worden onthuld. Daarna wordt er zo snel als mogelijk gestart met de bouw. Het streven is om het gebouw in oktober van dit jaar gereed te hebben, zodat het al een bijdrage kan leveren aan de activiteiten rondom de 75- jarige bevrijding van de Zuid-Nederland.

Het Generaal Maczek Memorial wordt gebouwd direct aan het Poolse Militair ereveld aan de Ettensebaan in Breda. Het gaat plaats bieden aan de permanente tentoonstelling van het Generaal Maczek Museum en beschikt straks over een auditorium, een informatie- en documentatiecentrum en een ruimte voor herdenking en bezinning. Het Comité Fondsenwerving is nog op zoek naar circa € 45.000 voor de inrichting van het gebouw. Een donatie kan gedaan worden via onze donaties pagina.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Mary Heessels secretaris Comité Fondsenwerving Generaal Maczek Memorial. Zij is bereikbaar via ons contactformulier op deze website. Voor nadere informatie van Winters bouw & ontwikkeling kunt u contact opnemen met de heer Arend de Boer. Hij is bereikbaar via info@wintersbouw.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.