Datum opening Generaal Maczek Memorial bekend

De feestelijke opening van het Generaal Maczek Memorial is op 31 maart 2020. Dit is de geboortedag van Generaal Maczek. Het bestuur van het Generaal Maczek Memorial heeft, in goed overleg met de architecten en aannemer, deze datum vastgelegd. De voorbereidingen voor de opening zijn inmiddels gestart.

Hoewel het streven was om in oktober 2019, bij de viering van 75 jaar bevrijding van Breda, te openen is dat helaas niet mogelijk gebleken. ” We konden pas starten met de bouw nadat we zekerheid hadden over de benodigde middelen voor het gebouw”, aldus Willem Krzeszewski, voorzitter van het bestuur.

De aannemer is hard aan het werk. Inmiddels is ook de opdracht verstrekt voor de inrichting van het gebouw en permanente tentoonstelling.  Voor de inrichting van de buitenruimte zijn nog niet alle gelden bij elkaar verzameld. Hoewel de gemeente Breda een flinke bijdrage levert, is er nog circa € 15.000 tekort. “Ik ben ervan overtuigt dat ook deze laatste middelen nog bij elkaar worden gebracht”, zegt Willem Krzeszewski.

Hoe de opening eruit gaat zien is nog niet bekend. Het Generaal Maczek Memorial nodigt mensen graag uit om hier de komende weken suggesties en ideeën voor aan te dragen. U kunt daarvoor contact opnemen via info@maczekmemorial.nl.
Centraal zal staan het in blijvende herinnering houden van de bijdrage van de Poolse soldaten aan onze vrijheid van vandaag.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.