Poolse bevrijders krijgen eindelijk erkenning

In de Telegraaf wordt aandacht besteed aan de bijdrage die het Generaal Maczek Memorial gaat leveren aan het in blijvende herinnering houden van de bijdrage die de Poolse strijders hebben geleverd aan de bevrijding van ons land.

 

Poolse bevrijders krijgen eindelijk erkenning

3 antwoorden
 1. T Lapkowski
  T Lapkowski zegt:

  Dit voelt voor mij geen erkenning veel te laat helaas heeft mijn vader nooit vrijheid gekent,zoals deze nu is.Veel gevochten later thuis op zijn eigen denkend aan zijn vaderland lang gezocht naar zijn ouders in 1959 gevonden daarna moeten sparen voor een bezoek aldaar.Ik als zijn zoon voelt nu pas hoe veel hij van zijn vaderland hielt,de muur is te laat voor hem gevallen.Hoop hem nog veel te herdenken,Dankje wel Pa hoop dat je daarboven alles los kunt laten en dat je daar gelukkig bent,samen met je vrouw Rietsja.Kocham Was.

  Beantwoorden
 2. Mary Heessels
  Mary Heessels zegt:

  Ik begrijp heel goed je reactie. Maar erkenning voor de bijdrage die de Poolse Militairen hebben geleverd is nooit te laat. Zeker niet nu straks de getuigen niet meer uit eerste hand kunnen vertellen wat hun bijdrage is geweest. Onze kinderen en kleinkinderen mogen nooit vergeten waar ze hun vrijheid aan te danken hebben. Daar draagt het Maczek Memorial en de permanente tentoonstelling aan bij.

  Beantwoorden
 3. T Lapkowski
  T Lapkowski zegt:

  Natuurlijk is dit prima,super en zeker voor de oud-strijders maar mijn gedachten zijn toch voor mij.Blij dat er een Pools museum is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.